Jeugd

Jeugd 

De jeugd van onze club bestaat momenteel uit ongeveer 20 leden, variërend in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Deze jeugd is door een sterk gestegen aantal onlangs gesplitst in twee groepen. Het is erg gezellig bij de jeugd. Speelplezier staat bij ons bovenaan en dat merk je aan de sfeer in de hal. Overigens wordt er, vooral bij de oudere groep, regelmatig stevig getraind. We willen ze immers ook goed leren badmintonnen! De training wordt verzorgd door twee ervaren begeleiders.

De jongste groep, de basisschooljeugd, begint om 19.00 uur aan de training. Deze jeugd traint tot 19.45. Om 19.30 begint de oudere groep, de middelbare schooljeugd, alvast met de warming-up. Zij kunnen dan om 19.45 meteen aan de training beginnen. Deze groep traint door tot 20.30 uur, daarna is de hal alleen voor de senioren.

Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals een open jeugdtoernooi, een ouder-kind toernooi, een competitie en een jeugdkamp. 

De Berkelcompetitie organiseren we in samenwerking met Borculo, Eibergen, Neede, Hengelo, Lochem en Groenlo. Het is een competitie die bedoeld is om de jeugd kennis te laten maken met het wedstrijdbadminton. De kinderen zijn ingedeeld in leeftijd en sterkte, en spelen met teams van twee personen. Op een wedstrijddag spelen de kinderen ongeveer 4 wedstrijden. Iedere vereniging organiseert een wedstrijddag in zijn eigen hal zodat ze ongeveer 28 wedstrijden verdeeld over het seizoen spelen.